Oletko lukenut Etsijöitä?

Keskustelua toisesta Erin Hunterien sarjasta.

Oletko lukenut Etsijöitä?

ViestiKirjoittaja Savuvarjo » 08.05.2019 09:32

Etsijät kertoo kolmesta karhusta, mustakarhusta, harmaakarhusta ja jääkarhusta, jotka tapaavat toisensa matkalla Ikijäälle. Etsijöitä kirjoittavat Tui Sutherland ja Cherith Baldry. Englanniksi ensimmäinen kirja on ilmestynyt vuonna 2009, viimeinen kirja puolestaan 2016. Sarjasta on myös kaksi mangaa, kolme piti olla mutta se peruuntui. 2013 ilmestyi ensimmäinen kirja suomeksi ja sitä kustansi Jalava.

En ensin ajatellut lukea tätä sarjaa koska en oikein pidä karhuista. Näin kyllä tämän mainoksia. Vanhempani kuitenkin ostivat joululahjaksi (muistaakseni) ensimmäisen osan ja pitihän se lukea. Siinä tosin kesti tuskastuttavan kauan (vertailuna luin yli 400 sivuisen Vatukkatähden myrskyn 6 tunnissa). Hankin loputkin osat omaksi ja niissäkin kesti kauan lukea. Viimeinen osa oli kauan kesken kunnes otin itseäni niskasta ja luin sen loppuun.

Muistan kun luin ensimmäistä kertaa Etsijöitä niin ajattelin karhujen nimien olevan outoja; Toklo, Lusa, Ujurak... Ainoastaan Kallikista pidin. Myös Ujurakin kyky kummaksutti, mutta toisaalta onhan erikoisuuksia ollut myös Soturikissoissa. Ei nämä huonojaan kirjoja ollut mutta eivät pääse suosikkeihini. Paitsi että kannet ovat hienoja.
Avatar
Savuvarjo
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
 
Viestit: 22
Liittynyt: 06.05.2019 13:43
Paikkakunta: Turku

Re: Oletko lukenut Etsijöitä?

ViestiKirjoittaja Aurinkomursu » 08.05.2019 17:24

Selviytyjien ohessa aloitin lukemaan myös Matka alkaa-kirjaa. En kuitenkaan innostunut juonesta ja hahmoista, joten jätin sen kesken parinkymmenen sivun jälkeen. :roll: Nyt myöhemmin oon ajatellut, että voisin antaa Etsijöille uuden mahdollisuuden, kuten myös aloittaa Bravelandsin lukemisen.
Avatar
Aurinkomursu
Pentu
Pentu
 
Viestit: 4
Liittynyt: 06.05.2019 17:54
Paikkakunta: Turku


Paluu Etsijät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron