Oletko lukenut Selviytyjiä?

Keskustelua kolmannesta Erin Hunterien sarjasta.

Oletko lukenut Selviytyjiä?

ViestiKirjoittaja Savuvarjo » 07.05.2019 11:17

Kuten otsikko kuuluu, oletko tutustunut Selviytyjät-sarjaan?

Vähän taustatietoa; Selviytyjät on koirista kertova sarja, jossa laumat yrittävät elää Suuren murahduksen (maanjäristys) jälkeisessä ajassa. Pääosissa ovat ihmisten entiset lemmikit eli hihnakoirat sekä villit koirat. Sarjaa kustantaa Suomessa Jalava mutta vasta ensimmäiset kuusi kirjaa käsittäva saaga on suomennettu, mutta suomentaminen on valitettavasti tauolla. Englanniksi ensimmäinen kirja ilmestyi vuonna 2012 eli kyseessä ei ole mikään kovin vanha sarja. Englanniksi sarjasta on myös toinen saaga, The Gathering Darkness, jonka viimeinen kirja ilmestyi helmikuussa 2019. Sarjaa kirjoittavat Gillian Philip, Inbali Iserles sekä Rosie Best.

Innostuin sarjasta kun näin yhden Soturikissat-kirjan lopussa mainoksen ensimmäisestä kirjasta, Autiosta kaupungista. Mukana oli myös tekstinpätkä. Olen lukenut kaikki kuusi kirjaa ja omistan ne. Innostuin niin että loin sarjalle myös suomenkielisen wikin. Kirja on kirjoitettu hieman eri tavalla kuin Soturikissat mutta pidän siitä silti. Ei tämä Soturikissoja ohita mutta tulee hyvänä kakkosena Erin Hunterien sarjoista.
Avatar
Savuvarjo
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
 
Viestit: 22
Liittynyt: 06.05.2019 13:43
Paikkakunta: Turku

Re: Oletko lukenut Selviytyjiä?

ViestiKirjoittaja Aurinkomursu » 07.05.2019 18:09

Oon lukenut! Itse selvittelin, mitä muita sarjoja Erin Hunterilta löytyy ja päädyin kokeilemaan Selviytyjiä vuonna 2016. Omalla kohdallani Selviytyjät taas nousi Soturikissojen edelle. Sarjan maailma on todella raadollinen: yksin selviytyminen on hankalaa varsinkin ruoan löytämisen kannalta, mutta toisaalta lauman jäsenelle tärkeimpiä ominaisuuksia ovat hyvä asema ja tarkasti hierarkian mukaan toimiminen ilman tehtyjen päätösten kyseenalaistamista, joka voi pidemmän päälle käydä raskaaksi. Tästä huolimatta ystävyysteema on vahva ja laumojen kireys hierarkian suhteen tuntuu johtuvan lähinnä siitä, että Suuri murahdus on saanut koirat pelkäämään henkensä edestä vielä enemmän.

Kaikki kirjat The Gathering Darknessin viimeistä, The Final Battlea ja novellikokoelma Tales from the Packsia lukuun ottamatta luettu. Harmillista, että kuulemani mukaan The Final Battle jäi myös koko sarjan viimeiseksi kirjaksi.
Avatar
Aurinkomursu
Pentu
Pentu
 
Viestit: 4
Liittynyt: 06.05.2019 17:54
Paikkakunta: Turku

Re: Oletko lukenut Selviytyjiä?

ViestiKirjoittaja Savuvarjo » 08.05.2019 09:36

Aurinkomursu kirjoitti: Harmillista, että kuulemani mukaan The Final Battle jäi myös koko sarjan viimeiseksi kirjaksi.


Tämä on kyllä todella harmillista. Selviytyjillä olisi ollut potentiaalia pitkäksi sarjaksi mutta kenties Erinit haluavat keskittyä paremmin Soturikissoihin.
Avatar
Savuvarjo
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
 
Viestit: 22
Liittynyt: 06.05.2019 13:43
Paikkakunta: Turku

-

ViestiKirjoittaja Jimmywah » 26.01.2021 07:46

Meille tulee toistuvasti kysymyksiä, että "kuka on tehnyt Propilkissä ....-toiminnon" yms, jotka kerrotaan luonnollisesti creditseissä, eli tässä tapauksessa pelistä poistuttaessa sen lopputeksteissä. Haluaisimme vähän käyttäjäpalautetta siitä, että luetaanko näitä tekstejä juuri lainkaan.

Kysymmekin siis, että oletko lukenut pelin lopputekstit vai et?

FreelanceJobsDB | Freelance Jobs Online | Freelance Job Marketplace

Hire top freelancers: developers, web designers, writers and all kind of experts. Find freelance jobs on FreelanceJobsDB, the leading freelance marketplace.


How does it work?
Post a job, hire, collaborate and pay in our secure online workplace.


Find Freelance Projects
Find projects related to your professional skill sets.


Browse Freelance Talent
Top-Rated Freelancers Ready To Work. Find Someone Perfect For Your Team.


Referral Program
Commission Available For Every Projects Done by Your Referrals.Visit Site
Avatar
Jimmywah
Pentu
Pentu
 
Viestit: 8
Liittynyt: 27.12.2020 12:53
Paikkakunta: Saudi Arabia


Paluu Selviytyjät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron